Psykologen Svarer På Dine Spørsmål

VANLIGE SPØRSMÅL

Her finner du de vanligste spørsmålene vi får. Hvis du ikke finner svar på ditt spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.

PSYKOLOGEN SVARER PÅ SPØRSMÅL OM: TERAPI | ONLINE | ØKONOMI | SIKKERHET | TEKNISK

faq
FAQ – PSYKOLOGEN SVARER

HVA TRENGS FOR Å KOMME IGANG?

Alle som trenger hjelp, støtte og noen å snakke med er til enhver tid velkomne! Du trenger ingen henvisning. Bruk vår Online Booking, si hei på chatten eller send oss en e-post for å bestille time hos psykologen.

HVA KAN JEG FÅ HJELP MED?

Vi kan hjelpe med det meste innen mental helse. Alt fra depresjon, angstproblemer, stressproblemer, søvnproblemer, seksuelle lidelser (av psykisk karakter), sorg, lav selvtillit, forholdsproblemer m.m

KAN HVEM SOM HELST FÅ HJELP?

Alle som ønsker hjelp er velkommen hos oss. Vi er en privat klinikk og man trenger ingen henvisning. Men husk at du må bestille timen selv.

KAN MAN FÅ HJELP HVIS DU ER UNDER 18 ÅR?

Ja. Fra 16-årsalderen kan du bestille samtaler selv, men hvis du er yngre vil vi at en forelder skal være med den første samtalen.

Nb! For Online terapi må du ha bankID for ungdom.

Hvis du er en forelder og ønsker en tid for barnet ditt, bestill en tid i barnets navn eller kontakt oss før samtalen. Hvis du ønsker støtte og rådgivning for foreldre, kan du avtale en time for deg selv.

KAN JEG FÅ HJELP SELV OM JEG IKKE HELT VET SELV HVA SOM PLAGER MEG?

Ja! Det er vanlig å ikke vite på forhånd hvilke problemer enn har, og det er en del av jobben vår for å hjelpe til med å identifisere hva man er plaget av og hvordan det kan behandles. Hvis du er usikker, er det ingen hindring for å søke hjelp.

KAN JEG SNAKKE MED PSYKOLOGEN FRA UTLANDET?

Ja, du kan bruke videosamtale, chatt og tekst terapi tjenestene våre alle steder der du har tilgang til en PC / Mac, Mobil med internettforbindelse.

Tips: Studerer/jobber du i utlandet og trenger å snakke med en psykolog er online terapi med en norsk psykolog et godt alternativ.

HVOR KAN JEG HENVENDE MEG OM JEG HAR EN KLAGE?

Hvis du ikke er fornøyd med kundeservice eller behandlingen du mottar, vil vi gjerne høre dine synspunkter. Kontakt oss ved å sende en melding slik at vi kan hjelpe deg på den beste måten. Du kan gjøre det her.

ONLINE TERAPI

HVA TRENGS FOR Å KOMME IGANG MED INTERNETT BASERT BEHANDLING?

Du trenger en PC, MAC, mobil eller nettbrett) og en Google Chrome-nettleser. Du trenger ikke å opprette en konto eller laste ned noen app eller programvare. Systemet er enkelt å bruke, da det bare er å logge på via en link. Du må ha tilgang til Internett med internett tilkobling og BankID (valgfritt).

TRENGER JEG Å LOGGE INN?

Ja. Du får tilsendt en link på e-post. Følg linken og logg inn (med og uten din BankID.)

Eller logg inn her noen minutter før din time starter: Videokonsultasjon med psykologen

MÅ JEG LASTE NED EN APP ELLER PROGRAMVARE?

Nei det er ikke nødvendig! Vi bruker et system som fungerer direkte i nettleseren din. For best ytelse, anbefaler vi Google Chrome for PC, nettbrett og Android-telefoner. Hvis du har en Mac, Ipad eller Iphone anbefaler vi den siste versjonen av Safari.

SJEKK AT UTSTYRET DITT ER KLART FOR VIDEOSAMTALER

Vi tester kameraet, mikrofonen, høytalerne og nettverket ditt.

KAN PAR FÅ HJELP?

Ja! Vi kan hjelpe dere som par. Dere må bare bestille hver deres time rett etter hverandre. Feks. kl 15:00 og neste kl 16:00. Husk at dere ikke behøver å befinne dere på samme sted. Hvis du har problemer med å finne tider så kontakt oss.

Tips: Etter første time, er det teknisk mulig å kunne ha en videosamtale med alle parter samtidig hvis dette er noe alle ønsker.

HVOR OFTE ER PSYKOLOGEN TILGJENGELIG?

Psykologen er tilgjengelig 5 dager i uken på dag og kveldstid. For eksakt tid, se hva som er tilgjengelig i vår online booking.

Support er normalt tilgjengelig alle dager på dag og kveldstid og i helgene. Det er ikke alltid mulig for oss å svare, men da er det mulig å legge igjen en beskjed, og vi vil ringe deg tilbake så snart vi kan. Vanligvis samme dag, men noen ganger dagen etter. Chatt og E-post besvares vanligvis innen 24 timer.

FUNGERER ONLINE TERAPI LIKE BRA SOM TRADISJONELL BEHANDLING?

Ja! Forskning viser at online terapi har samme effekt som tradisjonell psykoterapi. Dette gjelder først og fremst lette og moderate problemer. Internettbasert behandling mot depresjon, angst og panikklidelse er godkjent til bruk over hele Norge. Metoden er utviklet gjennom syv år med klinisk utprøving ved Haukeland sykehus.

HVORDAN VET JEG OM ONLINE TERAPI FUNGERER FOR MEG OG MINE PROBLEMER?

Online Terapi fungere for mange, men ikke alle. Det beste er å teste det ut. Bestill en video samtale med psykologen. Føles det riktig så fortsett med video terapi, chatt eller tekst terapi.

Tips: En kombinasjon av online terapi med tradisjonell terapi på psykologens kontor er effektivt og populært hos oss.

KAN JEG VÆRE ANONYM?

Nei. Psykologen er pålagt å føre journal og må vite hvem han/hun har terapi med.

HVORDAN BESTILLER JEG TIME?

Du booker time selv her. Linken åpnes opp i ny fane: anbefaltpsykologioslo.no

Her velger du hvilken type tjeneste du ønsker, og deretter kan du velge tid. Om du er usikker på hva du skal booke, kan du kontakt oss for hjelp.

HVEM KAN SE MIN BOOKING?

Det er hovedsakelig psykologen som ser bookingen din, men også kundeservice.

ER DET NOEN SOM IKKE KAN BRUKE DENNE TJENESTEN?

Hvis du opplever akutt psykisk krise, må du ikke bruke denne nettsiden eller Online Terapi. 

Denne Nettsiden kan ikke støtte deg i en krisesituasjon. Kontakt ditt lokale DPS eller legevakt for oppfølging hvis du er i krise. Ring alarmtelefonen for barn og unge: 116111 eller klikk her

Online Terapi er ikke for dyp depresjon, selvmordstanker eller ønsker, psykose problematikk, bipolar lidelse eller alvorlig spiseforstyrrelse.

Online Terapi vil tilby for liten støtte og beskyttelse for slike temaer. Dette krever vanligvis tett oppfølging, og helst av flere tjenester.

ØKONOMI

HVA KOSTER DET?

En individual time (50min) med psykolog koster 1190,- Se prislisten her

HVORDAN BETALER JEG?

Du betaler med kort etter timen. Vi sender deg en link på ditt mobilnummer og e-post du er registrert med. Klikk på linken og betal med ditt bank kort. du kan bruke alle typer kort. Vi sender ikke ut faktura.

FÅR JEG KVITTERING?

Ja, du vil motta en kvittering på din e-posten din umiddelbart etter at du har betalt.

Nb! husk å oppgi e-posten du ønsker kvitteringen tilsendt på, når du betaler.

SIKKERHET

ER DET SIKKERT Å BRUKE ANBEFALTPSYKOLOGIOSLO.NO ?

All informasjonsutveksling på anbefaltpsykologonline.no, inkludert tekst, chat- og videosamtaler er beskyttet av den høyeste krypteringen. Det betyr at ingen kan se hva som skjer inne i samtalen. Klienter må identifisere seg med BankId før de kommer inn i videosamtalen.

Dermed oppfylles kravene til sikkerhetsnivå 4, slik det er definert i Norm for informasjonssikkerhet i helse- og omsorgssektoren

HVORDAN LAGRES INFORMASJONEN?

All informasjon vi behandler blir håndtert i samsvar med de strenge personvernreglene regulert av personopplysningsloven og pasientopplysningsloven.

Videosamtaler (Online terapi) blir ikke lagret, men alle terapien dokumenteres i journalen din, akkurat som når du har behandling på psykologens kontor.

HAR DERE TAUSHETSPLIKT?

All terapi er konfidensiell og psykologer har taushetsplikt i alt sitt terapeutiske arbeid.

Med dette menes at det som tas opp med en psykolog ikke fortelles videre uten at det på forhånd er godkjent av klienten, verken til klientens familie/venner, helsevesen, politi, skole eller sosialkontor.

Det finnes likevel noen unntak ved denne regelen. norsk psykologforening sier dette om taushetsplikt “Psykologen respekterer individets rett til konfidensialitet gjennom å iaktta taushet om det som han/hun får rede på om klienter og andre under utøvelsen av yrket. Unntak fra taushetsplikten gjøres dersom det foreligger åpenbar fare for klienten eller andre. Psykologen kan også i henhold til loven være forpliktet til å gi fra seg opplysninger, og informerer derfor klienten om de begrensningene i taushetsplikten som følger av loven”

TEKNISKE SPØRSMÅL

HVA TRENGER JEG FOR Å KOMME IGANG MED ONLINE TERAPI??

Du trenger en digital enhet, vi anbefaler datamaskin (men også mobil eller nettbrett fungerer). Du trenger BankID, nettleser. Vi anbefaler Google Chrome eller Safari hvis du har en Ipad eller Iphone. Sørg for at enheten din er utstyrt med kamera og mikrofon og at du har nok batteri og lader. Vi anbefaler også hodetelefoner for å oppnå en bedre kvalitet på samtalen. I tillegg til dette må du ha tilgang til internett som er stabilt og raskt.

ER DET NOE FORBEREDELSER JEG KAN GJØRE FØR MIN ONLINE TERAPI TIME?

Ja, det kan du. Gå gjennom følgende trinn for å forberede deg best mulig:

  • Start alltid datamaskinen på nytt før samtalen. (slå av og på)
  • Sørg for at nettleseren alltid er oppdatert.
  • Forsikre deg om at du har minst 10mbit internett hastighet
  • Hvis du bruker wifi – vær så nær ruteren som mulig.
  • Bruk hodetelefoner for forbedre kvaliteten på samtalen
  • Test utstyret ditt før samtalen (test her)
  • Husk å ha fullt batteri på din pc/mobil

Om dette ikke fungerer, anbefaler vi at du tar kontakt med oss så vil vår kundesupport hjelpe deg.

NOE ANNET DU LURER PÅ?

Hvis du ikke finner svar på ditt spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.